طرح مرمت و آسيب شناسي مقبره سه گنبد اروميه تهيه شد

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب افزود: به دليل محصور کردن حريم و جلوگيري از هر گونه صدمه به تزئينات آن، پيرامون محوطه سه گنبد با نرده‌هاي فلزي و محوطه سازي محصور شده است.

وحيد بوستان احمدي از جمله اقدامات مرمت مورد نياز اين مقبره به اجراي پله دسترسي به طبقه اول مقبره، مرمت در ورودي دسترسي به محوطه بنا و ديوار و نرده‌هاي محوطه اشاره کرد و گفت: به زودي عمليات اجرايي مرمت اين مقبره آغاز مي‌شود.
وي با بيان اينکه تبديل مقبره و محوطه سه گنبد به ساعت آفتابي در اين طرح مرمت در دست بررسي است، بيان داشت: جزئيات اجرايي کانال دفع رطوبت در پيرامون ديوار بنا و جزئيات اجرايي عايق کاري گنبد بنا نيز انجام خواهد شد.

اين مقام مسوول با اشاره به اينکه مقبره سه گنبد يک از بناهاي باقي مانده از دوران سلجوقي است، گفت: اين مقبره دو طبقه‌اي با مصالح سنگ و آجر از يک استوانه که بخشي از آن به صورت تخت درآمده تشکيل شده است.

وي اضافه کرد: تزئينات سردر ورودي مقبره در نوع خود کم نظير بوده و به صورت قطعات سنگ و گچ با نقوش هندسي و کتيبه به خط کوفي تزئين شده است.

احمدي با اشاره به تهيه نقشه‌هاي اين بنا از جمله عکس هوايي موقعيت مقبره سه گنبد، سايت پلان مقبره، پلان طبقه همکف و اول، نماي اصلي مقبره، برش‌هاي طولي و عرضي و تزئينات مقبره، افزود: وضع موجود بناي مقبره سه گنبد نيز آسيب شناسي شد.

وي آسيب شناسي مقبره سه گنبد را دو بخش نماي خارجي و آسيب فضاهاي داخلي برشمرد و گفت: از جمله آسيب‌هاي اين بنا مي‌توان به پوسيدگي و فرسايش مواد و مصالح، ايجاد رطوبت صعودي و فرسايش در بنا و يادگاري نويسي روي بنا و ديوار محوطه اشاره کرد.


/119

انتهای پیام/

کد خبر 1389102517